Hållbar utveckling | E-learning

En plattformsbaserad e-learning om hållbar utveckling & de globala målen 

Vår e-learning            För företag/offentlig sektor            För skolor            Kontakt 

Exceed lanserar en ny digital utbildningstjänst som syftar till att ge förståelse för varför hållbarhetsarbete är relevant för både stora och små verksamheter.

Vad kan ni göra för att implementera de globala målen och utveckla hållbarhetsarbetet i er organisation?

Vikten av hållbarhetsarbete

För stora och små verksamheter – privat och offentlig sektor

Få ett starkare varumärke

Genom att sätta upp tydliga mål och strategier för hur ni arbetar med hållbarhet, stärker ni förutsättningarna att nå resultat och skapar samtidigt en trovärdighet gentemot kunder, samarbetspartners, leverantörer och medarbetare.

Ett varumärke som är starkt kopplat till ambitiöst och transparent hållbarhetsarbete säkerställer att verksamheten kan växa på lång sikt.

Skapa nya affärsmöjligheter

Hållbarhet betraktas ibland som kostsamt, men som en integrerad del av er affärsplan och verksamhet blir det istället en lönsam investering som möjliggör mer effektiva processer, nya affärer och en förbättrad kundrelation.

Engagera medarbetare

I takt med att konsumenterna blir mer medvetna ställs det högre krav på företags hållbarhetsarbete. Även personal ser hållbarhetsarbetet som allt viktigare och har blivit en betydande faktor för att kunna behålla och rekrytera personal. Genom att arbeta målinriktat med hållbarhet i företaget behåller du din attraktionskraft hos både kunder och medarbetare.

Badge-1

E-learning | Hållbar utveckling & de globala målen

Vi vill att det ska vara enkelt att utbilda, oavsett om det handlar om en större organisation eller små företag så är det en utmaning att nå ut med sitt budskap. E-lärande är en metod som med hjälp av datorer förstärker lärandet och gör det mer effektivt. Det här ger er möjlighet att utbilda era anställda inom hållbarhet och nå ut med ert budskap på ett enkelt och engagerande sätt. 

Utbildningen är uppbyggd i ett pedagogiskt och användarvänligt gränssnitt med bland annat text, bilder, engagerande filmer och kontrollfrågor som gör information lätt att ta till sig.

Längden och innehållet går att skräddarsy helt efter era önskemål och vi kan enkelt betona de globala målen ni valt att arbeta med. Förutom en anpassning av innehållet kan vi också profilera utbildningen så att deltagarna upplever att utbildningen kommer från just er organisation.

Vad kunder säger om oss

”Efter att 75 åttondeklassare i Lomma kommun genomförde Exceed Consultings e-learning om hållbar utveckling har de verkligen fått upp ögonen för samhälls- och världsproblem. Vi ser fram emot fortsatt samarbete i höst.”
Jan Van Der Salm, teacher
Jan Van Der Salm
Förstelärare IKT, Rutsborgskolan, Lomma kommun
”Min kunskap gällande hållbar utveckling och dom globala målen var inte stor. Men tack vare att mitt företag anser att hållbar utveckling är viktigt så fick jag chansen att göra denna utbildning. Det var en intressant utbildning som gav mig en uppfattning om de globala målen och vad jag kan påverka. Jag har blivit mycket mer medveten om att vi alla har ett ansvar för att vi skall kunna nå dom globala målen."
Elin Cederlund
Affärsutvecklare, SwCG Swedish Consulting Group
”Fick väldigt bra inblick i de Globala målen och blev positivt överraskad över hur mycket delar i detta man inte hade koll på. Det var bra att det var kontrast i materialet och att utbildningen hade videoklipp vilket gjorde att man verkligen kunde fokusera och ta in budskapet. Det är ett enormt viktigt budskap som alla borde ta in och förstå – det är ju ändå effekten av framtiden!”
Jon Holmström. referens e-learning
Jon Holmström
Service Area Director, TransportLEAD

E-learning för företag och offentlig sektor

Utbildningen är ett effektivt sätt att integrera er organisations hållbarhetsarbete i verksamheten. Den ger medarbetarna både medvetenhet och engagemang i hållbarhetsfrågor och säkerställer att er organisation kan växa med optimal effektivitet och lönsamhet. Vi kombinerar helhetsperspektivet med konkreta lösningar för att hjälpa er utifrån verksamhetens förutsättningar.

Utbildningen innehåller text, bilder, korta filmer, kontrollfrågor och är 100 % anpassningsbar till era behov, inklusive översättning till valfritt språk. Som kursledare kan du tydligt följa hur det går för deltagarna i kursen och när man genomfört utbildningen kan deltagaren dela resultatet på sociala medier samt skriva ut ett diplom. Efter utbildningen får ni ett certifikat och ett sigill ni kan publicera på er hemsida.

Dessutom innehåller utbildningen en enkät med aktivitetstips för varje mål, där deltagarna får visa vilka hållbarhetsaktiviteter de tycker är viktiga i er verksamhet. Efter genomförandet ger vi er en samlad rapport som grafiskt visar resultatet. Denna ger ett bra underlag för att ta ert hållbarhetsarbete till nästa nivå.

Uppföljning
Behöver ni ytterligare hjälp kan vi erbjuda konsulter med expertis inom olika områden av hållbarhetsarbete, till exempel upprätta en hållbarhetsstrategi och implementera den i verksamheten.

Läs mer om utbildningen i vårt produktfolder. 

Tilläggstjänster – E-learning

Anpassning

Vi implementerar ert eget kommunikationsmaterial i utbildningen.

Projektledning

Vi projektleder arbetet med att välja ut, samla ihop och anpassa ert kommunikationsmaterial. Även anpassning av deltagarlistor.

Inspirationsföreläsningar, workshops eller hållbarhetskonsulting

Vi kan bistå med föreläsningar eller workshops både innan och efter utbildningen. Vi kan också erbjuda er hållbarhetskonsulter med specialistkompetens, beroende på vilket behov ni har.

E-learning för grund- och gymnasieskolan

Vi vill att barn och ungdomar ska få kunskaper om vad hållbar utveckling och de globala målen innebär. På så sätt kan de få en hoppfull bild av sin framtid och bli engagerade att vilja påverka både sig själv och sin omvärld på ett hållbart sätt, nu och i framtiden.

Denna e-learning är speciellt anpassad för just grund- & gymnasieskolor och gör informationen lättillgänglig på ett roligt men också lärorikt sätt. Kursen innehåller text, bilder, korta filmer, kontrollfrågor och reflektionsfrågor. Som lärare kan du tydligt följa hur det går för eleven i kursen och när man genomfört utbildningen kan man också dela resultatet på sociala medier samt skriva ut ett diplom.

Kursen är helt kostnadsfri för skolor och vi hjälper dig med anpassning av innehållet så att den följer era utbildningsmål och även din skolas grafiska profil.

Partners

Kontakta oss för en demo-visning

Marie Bergwall
Hållbarhetskonsult & affärsutvecklare
marie.bergwall@exceedconsulting.se
073-083 04 57

Adam Lundberg
Verksamhetsutvecklare
– Hållbar utveckling

adam.lundberg@exceedconsulting.se
070-791 35 72

Vill du ha en demo-visning, vänligen maila Marie eller Adam direkt. Vill du hellre testa demon själv innan du kontaktar oss, fyll i dina uppgifter nedan så skickar vi inloggningsuppgifter till vår demo-version.

KONTAKT

Vill du veta mer om hur vi jobbar med hållbar utveckling och hur vi kan hjälpa er? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Tillsammans kan vi göra skillnad!