✨ Välkommen på hållbart lunchsamtal i vår 2024 ✨

Det går som tåget – eller varför gör det inte det?  

Trafikverket har 10.000 medarbetare, en budget på nära 900 miljarder och tågen är en central del för hållbara resor och transporter – kom och träffa Ulrika Geeraedts, Programdirektör Nya Stambanor, som sitter i ledningsgruppen på myndigheten som bygger Sveriges infrastruktur.

Vår senior advisor Magdalena Nour ska samtala med Ulrika om vad de nya regeringsuppdragen innebär för svensk järnväg, hur Fehmarn Bält-förbindelsen påverkar Ulrikas arbete och hur en får tågen att gå i tid, en komplex uppgift som uppenbarligen inte är helt lätt. Och hur kommer ett hållbart ledarskap in i bilden? Efter inledande samtal bjuds alla deltagare in i diskussionen och vi tar med den in till en lunch där alla får möjlighet att prata med Ulrika och varandra.

Ulrika Geeraedts är sedan i oktober 2022 Programdirektör Nya Stambanor på Trafikverket. Eller är hon det – för det skall väl inte byggas några nya stambanor? Ostlänken, 160 km ny järnväg mellan Stockholm och Linköping med en budget på 91,4 miljarder är ett av hennes uppdrag men det sker mycket inom Trafikverket och som del av Trafikverkets ledningsgrupp finns Ulrika med i många olika sammanhang som rör allt ifrån kompetensförsörjning, hur Trafikverket arbetar för att vara leverantörernas 1a val, hur arbetet med en infrastrukturproposition går till mm.

Ulrika har en bakgrund som Regional utvecklingsdirektör i Skåne och i Jönköping, har arbetat på kommunal nivå med samhällsplanering och näringslivsutveckling och var under 11 år internationellt verksam i såväl privat sektor som på Utrikesdepartementet.

Nyheter