Vi vill vara med och påverka vår omgivning och skapa engagemang! Därför delar vi med oss av aktuella nyheter, kunskap, insikter, tips och råd som hjälper dig att skapa hållbara resultat i din verksamhet.

Att leda hållbarhet - en podd om att utveckla hållbara verksamheter

Anders Andersson (f.d. fotbollsproffs och numera expertkommentator) funderar kring de hållbarhetsutmaningar världen står inför idag. Anders träffar spännande personer som på olika sätt arbetar för en hållbar framtid och hållbara verksamheter.

Senaste poddavsnitt

Lyssna på fler avsnitt

Nyheter

 • Nyheter
  Vi söker testare till vår nya utbildning!

  Vi söker testare till vår nya utbildning! Är du en av dom? Under hösten kommer vi att lansera vår nya e-utbildning ”grundläggande hållbarhetsutbildning” och vill komma i kontakt med personer som vill testa och utvärdera utbildningen.  Det tar ca 1,5 timmar och du kan genomföra den i din egna takt och ta paus om du behöver. Signa upp ett konto och påbörja utbildningen. Har du frågor eller stöter på problem, kontakta marie.bergwall@exceed.se

  LÄS MER
 • Nyheter
  Välkommen på lunchmöte hos oss på Exceed

  Kom och lyssna på ett spännande lunchsamtal med Michael Nilsson Pauli, digital visionär och entreprenör som strävar efter att bygga de mest innovativa och effektiva systemen och samtidigt göra världen mer hållbar för fler.

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST: Ingemar Queckfeldt, AKEA

  ”Var överens om nuläget och tillsätt resurser för att nå dit man ska” Några av nyckelfaktorerna till att AKEA har lyckats så väl med sitt hållbarhetsarbete är att de kopplar sin affärsmodell till de globala målen, förankrar hållbarhetsarbetet och skapar engagemang i organisationen.

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST:
  Martin Kotte, Air France KLM

  Visste du att Air France KLM byter ut vissa sträckor från flyg till tåg? Eller att efter andra världskriget så såg man möjlighet att flyga som en del att skapa fred i världen? I detta avsnitt träffar Anders Martin Kotte från Air France KLM Group och pratar om flygindustrins utmaningar för att bidra till en hållbar utveckling.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Exceed är en hub till A Sustainable Tomorrow 15 September

  Konferensen arrangeras och livesänds från HETCH i Helsingborg, med hubbar runt om i landet. En av hubbarna är Exceeds kontor i Malmö. Vi ser fram emot att träffa kunder och nya bekanta för ett fantastiskt program!

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST:
  Paulina Björk, Position Green

  ”Alla företag kan och bör jobba med hållbarhet, det är en hygienfaktor idag!”

  Paulina Björk är hållbarhetsansvarig på Position Green och vet hur viktigt det är med hållbarhetsdata för att driva utveckling av ett företags hållbarhetsarbete.

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST:
  Anna Spjuth, Scandic Hotels

  Hållbarhet och hållbart ledarskap är något Anna verkligen brinner för och som hon arbetar med varje dag. Anna berättar att Scandic för över 20 år sedan bestämde sig för att bli ledande inom hållbarhet, och driva utvecklingen framåt i branschen.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Exceed ingår i ett samarbete med Position Green!

  Position Green erbjuder en datadriven plattform skapad för att hjälpa organisationer samla in, strukturera, visualisera och rapportera hållbarhetsdata.

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST:
  Karin Heri, MALMÖ FF

  Karin Heri har under många år lett Malmö FFs hållbarhetsarbete och vet hur man bygger en hållbar organisation.

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST:
  Bo Nilsson, A Sustainable Tomorrow

  ”Vi behöver planeten men planeten behöver inte oss”

  Mannen bakom detta kloka uttalande är Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow och utnämnd till "Årets personlighet" två gånger.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Malmö FF har valt Exceed som sin hållbarhetspartner under två år

  Med ett stort samhällsengagemang har Malmö FF haft fokus på den sociala hållbarheten och nästa steg är att fokusera uppmärksamheten på miljö. I sin första hållbarhetsrapport skriver Malmö FF att de vill vara Sveriges mest hållbara stadion, och vi på Exceed är glada att få vara med på resan!

  LÄS MER
 • Nyheter
  Vi hjälper Sollentuna Energi & Miljö att förankra sitt hållbarhetsarbete

  Vi på Exceed är glada och stolta över att ha fått förtroendet att hjälpa SEOM med deras hållbarhetsarbete!

  LÄS MER

Artiklar

 • Insikter
  Omställningsrapporten

  UN Global Compact Network Sweden har tillsammans med Ipsos tagit fram en rapport som handlar om nuläget för svenska företags hållbarhetsarbete och vad de ser för möjligheter och hinder för en lyckad omställning. Här är en sammanfattning av några intressanta delar med kommentarer.

  LÄS MER
 • Insikter
  Ansvarsfullt företagande med GRI-redovisning

  Alla GRI redovisningar som publiceras från den 1 januari 2023 måste följa den reviderade versionen av standarden. GRI är en standard för redovisning av hållbarhetspåverkan och ska kunna tillämpas i alla typer av organisationer.

  LÄS MER
 • Insikter
  GUIDE – hållbarhetsredovisning

  Dags att starta upp projekt hållbarhetsredovisning? Ladda ner vår guide och gör rätt från början! Den här guiden är tänkt att ge dig en knuff att komma igång och få en förståelse för vad det kan innebära att hållbarhetsredovisa och innehåller en checklista för att komma igång med arbetet.

  LÄS MER
 • Insikter
  Väsentlighetsanalys

  Väsentlighetsanlysen ligger till grund för strategi, målsättningar, handlingsplaner, datainsamling och uppföljning av arbetet.

  LÄS MER
 • Insikter
  Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

  Dagens direktiv gällande hållbarhetsrapportering, NFRD (Non Financial Reporting Directive), omfattar ca 11 600 företag och vänder sig till företag med fler än 500 anställda.

  LÄS MER
 • Insikter
  Hur integrerar man hållbarhet i affärsutvecklingen?

  Robert G Eccles är en ekonomiprofessor på Harvard som har skrivit böcker och artiklar i ämnet hållbarhet och lönsamhet.

  LÄS MER
 • Insikter
  EU-Taxonomin

  Syftet med EU:s taxonomi är att hjälpa investerare att identifiera och jämföra miljömässigt hållbara investeringar genom ett gemensamt klassificeringssystem

  LÄS MER