Vi vill vara med och påverka vår omgivning och skapa engagemang! Därför delar vi med oss av aktuella nyheter, kunskap, insikter, tips och råd som hjälper dig att skapa hållbara resultat i din verksamhet.

Att leda hållbarhet - en podd om att utveckla hållbara verksamheter

Anders Andersson (f.d. fotbollsproffs och numera expertkommentator) funderar kring de hållbarhetsutmaningar världen står inför idag. Anders träffar spännande personer som på olika sätt arbetar för en hållbar framtid och hållbara verksamheter.

Senaste poddavsnitt

Lyssna på fler avsnitt

Nyheter

 • Nyheter
  Varumärkesstrategi med hållbara värden 20 augusti 2024

  Den 20 augusti är det dags för vår utbildning som ger dig verktyg att ta fram en hållbar varumärkesstrategi. Vi hjälper dig att hitta ett hållbarhetsfokus i ditt varumärke, och identifiera värden kopplade till Agenda 2030 som är relevanta ur ditt affärsperspektiv.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Exceeds hållbarhetsredovisning 2023

  Vill du veta mer hur vi kan hjälpa er med hållbar utveckling eller hur vi själva arbetar med hållbar utveckling, så läs vår Hållbarhetsrapport för 2023.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Varumärkesstrategi med hållbara värden 21 maj 2024

  Den 21 maj är det dags för vår utbildning som ger dig verktyg att ta fram en hållbar varumärkesstrategi. Vi hjälper dig att hitta ett hållbarhetsfokus i ditt varumärke, och identifiera värden kopplade till Agenda 2030 som är relevanta ur ditt affärsperspektiv.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Varumärkesstrategi med hållbara värden 20 mars 2024

  Den 20 mars är det dags för vår utbildning som ger dig verktyg att ta fram en hållbar varumärkesstrategi. Vi hjälper dig att hitta ett hållbarhetsfokus i ditt varumärke, och identifiera värden kopplade till Agenda 2030 som är relevanta ur ditt affärsperspektiv.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Exceed hjälpte Säkra med deras hållbarhetsredovisning

  ”Vi på Säkra anlitade Exceed för att ta fram vår hållbarhetsredovisning. Konsulten vi kom i kontakt med var mycket pedagogisk och det fanns en tydlig handlingsplan under hela processen. Med hjälp av handfasta råd, löpande genomgångar och en längre workshop för vår arbetsgrupp vägledde hon oss fram till slutförandet av rapporten. Jag kan varmt rekommendera Exceed till andra bolag med liknande behov.”

  LÄS MER
 • Nyheter
  Hur ger du 700 medarbetare ett gemensamt språk om HBTQi?

  HR-chef Maria Danell på Smurfit Kappa kontaktade oss på Exceed för att ta fram ett upplägg för träning av 700 medarbetare i Sverige.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Hållbarhetsambassadörer för innovation och förankring

  För drygt ett år sedan blev Exceed stolt partner med Malmö FF och en del av Nätverket. Sedan dess har vi arbetat med hela organisationen för att integrera arbetet med en hållbar utveckling ur alla aspekter i föreningens verksamhetsplan.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Lunchträff 1 Juni, Malmö

  Hållbar energiförsörjning till rimliga kostnader för människorna, planeten och lönsamheten

  LÄS MER
 • Nyheter
  Vi stödjer missing People i deras viktiga arbete!

  Varje år polisanmäls närmare 26 000 personer som försvunna i Sverige. Vi ppå Exceed vill hjälpa till att hitta fler försvunna personer, återförena fler familjer och rädda liv.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Lunchträff 23 Mars, Malmö

  Att anställa en flykting - win-win-win: För individ-arbetsgivare-samhälle. "Vilken roll kan stora globala företag spela i flyktingfrågan och hur får vi dessa att sluta prata och börja göra?

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST: Michael Nilsson Pauli, Kodexe

  Michael Nilsson Pauli är entreprenör som använder digitala verktyg som skapar nya beteenden som bidrar till en hållbar värld.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Exceed Academy – Grundläggande hållbarhetsutbildning

  Exceeds grundläggande hållbarhetsutbildning (e-learning) ger dig kunskaper i vad hållbar utveckling handlar om och ger inspiration till det egna hållbarhetsarbetet.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Arbete med ny utbildning

  Vi sökte under hösten testledare i samband med att vi lanserade vår nya e-utbildning ”grundläggande hållbarhetsutbildning”.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Välkommen på lunchmöte hos oss på Exceed

  Kom och lyssna på ett spännande lunchsamtal med Michael Nilsson Pauli, digital visionär och entreprenör som strävar efter att bygga de mest innovativa och effektiva systemen och samtidigt göra världen mer hållbar för fler.

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST: Ingemar Queckfeldt, AKEA

  ”Var överens om nuläget och tillsätt resurser för att nå dit man ska” Några av nyckelfaktorerna till att AKEA har lyckats så väl med sitt hållbarhetsarbete är att de kopplar sin affärsmodell till de globala målen, förankrar hållbarhetsarbetet och skapar engagemang i organisationen.

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST:
  Martin Kotte, Air France KLM

  Visste du att Air France KLM byter ut vissa sträckor från flyg till tåg? Eller att efter andra världskriget så såg man möjlighet att flyga som en del att skapa fred i världen? I detta avsnitt träffar Anders Martin Kotte från Air France KLM Group och pratar om flygindustrins utmaningar för att bidra till en hållbar utveckling.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Exceed är en hub till A Sustainable Tomorrow 15 September

  Konferensen arrangeras och livesänds från HETCH i Helsingborg, med hubbar runt om i landet. En av hubbarna är Exceeds kontor i Malmö. Vi ser fram emot att träffa kunder och nya bekanta för ett fantastiskt program!

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST:
  Paulina Björk, Position Green

  ”Alla företag kan och bör jobba med hållbarhet, det är en hygienfaktor idag!”

  Paulina Björk är hållbarhetsansvarig på Position Green och vet hur viktigt det är med hållbarhetsdata för att driva utveckling av ett företags hållbarhetsarbete.

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST:
  Anna Spjuth, Scandic Hotels

  Hållbarhet och hållbart ledarskap är något Anna verkligen brinner för och som hon arbetar med varje dag. Anna berättar att Scandic för över 20 år sedan bestämde sig för att bli ledande inom hållbarhet, och driva utvecklingen framåt i branschen.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Exceed ingår i ett samarbete med Position Green!

  Position Green erbjuder en datadriven plattform skapad för att hjälpa organisationer samla in, strukturera, visualisera och rapportera hållbarhetsdata.

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST:
  Karin Heri, MALMÖ FF

  Karin Heri har under många år lett Malmö FFs hållbarhetsarbete och vet hur man bygger en hållbar organisation.

  LÄS MER
 • Nyheter
  PODDGÄST:
  Bo Nilsson, A Sustainable Tomorrow

  ”Vi behöver planeten men planeten behöver inte oss”

  Mannen bakom detta kloka uttalande är Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow och utnämnd till "Årets personlighet" två gånger.

  LÄS MER
 • Nyheter
  Malmö FF har valt Exceed som sin hållbarhetspartner under två år

  Med ett stort samhällsengagemang har Malmö FF haft fokus på den sociala hållbarheten och nästa steg är att fokusera uppmärksamheten på miljö. I sin första hållbarhetsrapport skriver Malmö FF att de vill vara Sveriges mest hållbara stadion, och vi på Exceed är glada att få vara med på resan!

  LÄS MER
 • Nyheter
  Vi hjälper Sollentuna Energi & Miljö att förankra sitt hållbarhetsarbete

  Vi på Exceed är glada och stolta över att ha fått förtroendet att hjälpa SEOM med deras hållbarhetsarbete!

  LÄS MER

Artiklar

 • Insikter
  Vilka är utmaningarna med att verifiera och validera en IT lösning?

  Vilka är utmaningar att verifiera och validera en IT lösning?

  LÄS MER
 • Insikter
  Cirkulär affärsutveckling

  The circularity report 2023 lanserades nyligen där man tar upp att den cirkulära ekonomin endast står för 7.2% av den globala ekonomin. Det finns mycket att göra inom detta område som kommer att vara avgörande för hur väl vi ska lyckas med nationella miljömål, agenda 2030 och parisavtal.

  LÄS MER
 • Insikter
  Införande av mer detaljerade rapporteringskrav med ESRS

  Direktivet om icke-finansiell rapportering (Non Financial Reporting Directive, NFRD) innehåller krav på vissa företag att ta fram en hållbarhetsrapport. Europaparlamentet och rådet har nått en överenskommelse för ett nytt direktiv (Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD) som kommer att ersätta NFRD. Ett av kraven i CSRD är att man ska rapportera i enlighet med ESRS (European Sustainability Standard)

  LÄS MER
 • Insikter
  Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

  Dagens direktiv gällande hållbarhetsrapportering, NFRD (Non Financial Reporting Directive), omfattar ca 11 600 företag och vänder sig till företag med fler än 500 anställda.

  LÄS MER
 • Insikter
  Omställningsrapporten

  UN Global Compact Network Sweden har tillsammans med Ipsos tagit fram en rapport som handlar om nuläget för svenska företags hållbarhetsarbete och vad de ser för möjligheter och hinder för en lyckad omställning. Här är en sammanfattning av några intressanta delar med kommentarer.

  LÄS MER
 • Insikter
  Ansvarsfullt företagande med GRI-redovisning

  Alla GRI redovisningar som publiceras från den 1 januari 2023 måste följa den reviderade versionen av standarden. GRI är en standard för redovisning av hållbarhetspåverkan och ska kunna tillämpas i alla typer av organisationer.

  LÄS MER
 • Insikter
  GUIDE – hållbarhetsredovisning

  Dags att starta upp projekt hållbarhetsredovisning? Ladda ner vår guide och gör rätt från början! Den här guiden är tänkt att ge dig en knuff att komma igång och få en förståelse för vad det kan innebära att hållbarhetsredovisa och innehåller en checklista för att komma igång med arbetet.

  LÄS MER
 • Insikter
  Väsentlighetsanalys

  Väsentlighetsanlysen ligger till grund för strategi, målsättningar, handlingsplaner, datainsamling och uppföljning av arbetet.

  LÄS MER
 • Insikter
  Hur integrerar man hållbarhet i affärsutvecklingen?

  Robert G Eccles är en ekonomiprofessor på Harvard som har skrivit böcker och artiklar i ämnet hållbarhet och lönsamhet.

  LÄS MER
 • Insikter
  EU-Taxonomin

  Syftet med EU:s taxonomi är att hjälpa investerare att identifiera och jämföra miljömässigt hållbara investeringar genom ett gemensamt klassificeringssystem

  LÄS MER